FH IT HUB

Dota 2 bilgilərim mənə 700 dollar qazandırdı

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    blushprevious
    Participant

Kompyuter oyunlarına həmişə marağım olub. Xüsusilə Dota 2. İllərlə bu oyunu izləmişəm, turnirlərə baxmışam, komandaları, oyunçuları, strategiyaları öyrənmişəm. Dostlarım həmişə deyirdi: “Sən Dota 2-dən pul qazana bilərsən”. Mən gülürdüm. Necə? Oynayıb turnir qazanmaq? Bu, realist deyil. Amma bir gün bir dostum mənə dedi ki, mostbet dota 2 bölməsində mərc etmək olar. Yəni mənim biliklərimlə, pro oyunçular haqqında məlumatlarımla, komandaların forması ilə – mən sadəcə oturub mərc edə bilərəm.

O vaxt bu fikir mənə maraqlı gəldi. Axı mən onsuz da hər axşam Dota 2-yə baxırdım. Niyə bu baxışlarımı pula çevirməyim? Həmin gün qeydiyyatdan keçdim mostbet dota 2 səhifəsində. Depozit qoydum – 50 dollar. Oynamağa başlamaq üçün deyil, mərc etmək üçün.

İlk matçımı seçdim. Komandaları tanıyırdım. Team Spirit və OG. Mən bilirdim ki, Team Spirit son oyunlarında yaxşı formadadır, OG isə əsas oyunçusu xəstədir. Mərcimi qoydum – Team Spiritə 20 dollar. Matç başladı. Ürəyim döyünürdü. Bu, adi slot oynamaq kimi deyildi. Burada mənim biliyim işləyirdi. Matçı izlədim, hər draftı, hər gedişatı analiz etdim. Team Spirit qazandı. 20 dollar 35 dollar oldu.

Həyəcanım artdı. Davam etdim. Növbəti matçda daha böyük mərc etdim – 30 dollar. Yenə qazandım. Mostbet dota 2 mənə göstərdi ki, əslində mən bu oyundan başa düşürəm. Üç matçdan sonra balansım 50 dollardan 140 dollar olmuşdu. Həmin gecə yata bilmədim. Düşünürdüm ki, illərlə boş yerə izləməmişəm. Mənim bu biliyim dəyərlidir.

Həftə sonu böyük bir turnir başladı. Mən mostbet dota 2 səhifəsini açıb, matçları izləməyə başladım. İlk gün 140 dolları 220 dollar etdim. İkinci gün 220 dolları 400 dollar. Üçüncü gün 400 dolları 700 dollar. Hər mərc etdikcə daha da inamlı olurdum. Çünki mən təsadüfə oynamırdım. Mən bilirdim hansı komanda daha güclüdür, hansı oyunçu hansı heroda yaxşıdır, hansı komandanın moralı yüksəkdir.

Turnirin final günü böyük mərc etdim – 300 dollar favorit komandaya. Matç çox gərgin keçdi. Birinci xəritəni favorit itirdi. Ürəyim döyünürdü. Düşündüm ki, bəlkə yanıldım. Amma ikinci xəritəni favorit qazandı. Üçüncü xəritə – yenə favorit. Dördüncü xəritə – rəqib. Son xəritə, beşinci. Hər şey bir xəritədən asılı idi. Oynadılar. Favorit qazandı. 300 dollar 510 dollar oldu. Ümumi balansım 910 dollar.

O gün axşam dostlarıma zəng edib dedim: “Siz deyirdiniz Dota 2-dən pul qazanmaq olmaz? Mən qazandım. 910 dollar”. İnanmadılar. Gəldilər yanıma, ekranı göstərdim. Susdular. Sonra biri dedi: “Deməli, sən həqiqətən bu oyunu bilirmişsən”. Mən gülümsədim. “Mən sadəcə mostbet dota 2 istifadə etdim”.

O 910 dolların 400-ü ilə özümə yeni bir kompyuter monitoru aldım (köhnəsi artıq solmuşdu). 300-ü ilə anama göndərdim. 100-ü ilə dostlarımla bir restoranda yemək yedik. Qalan 110 dolları banka qoydum. Həyat yoldaşıma monitoru verəndə soruşdu: “Bunu hardan aldın?” Mən dedim: “Dota 2-dən”. O, heç nə başa düşmədi. Sadəcə güldü.

İndi mostbet dota 2 mənim üçün adi bir əyləncəyə çevrilib. Hər dəfə turnir olanda mərc edirəm. Kiçik mərclər, böyük zövq. Bəzən uduram, bəzən udmuram. Amma uduzanda əsəbiləşmirəm. Çünki bilirəm ki, bu, oyunun bir hissəsidir. Əsas odur ki, mən illərlə izlədiyim oyunu indi daha maraqlı şəkildə izləyirəm.

Dostlarım hələ də məndən soruşur: “Bu həftə kimə mərc edək?” Mən də onlara analiz verirəm. Kim güclüdür, kim zəifdir. Kimin xəstəsi var, kimin moralı yüksəkdir. Bəzən dinləyirlər, bəzən yox. Amma çox vaxt dinləyəndə qazanırlar. Çünki mən bu oyunu həqiqətən sevirəm. Və sevdiyin işdən pul qazanmaq – bundan gözəl nə ola bilər?

İndi hər axşam evdə oturub Dota 2-yə baxıram. Həyat yoldaşım bəzən deyir: “Yenə o kompüter oyununa baxırsan?” Mən deyirəm: “Baxmıram, pul qazanıram”. O gülür. Mən də gülürəm. Amma hər ikimiz bilirik ki, bu, həqiqətdir. Mostbet dota 2 mənə sadəcə pul qazandırmadı. O mənə göstərdi ki, hobbilər də dəyərlidir. Əgər sən bir işi həqiqətən sevirsənsə və bilirsənsə – o biliyi pula çevirə bilərsən. Mən çevirdim. Sən də bacararsan. Sadəcə doğru platformanı seç. Mən seçdim. Və peşman deyiləm. Çünki Dota 2-də udmaq gözəldir, amma həyatda udmaq daha gözəldir. Mən hər ikisini yaşadım. Və bu gün də yaşayıram. Hər matçda. Hər mərcdə. Hər qələbədə.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.